Güne ACV İçeceklerinin Gücüyle Başlayın 5 Sabah Güçlendirici Tarif

Elma sirkesi (ACV), elma suyundan meydana getirilen fermente bir sirkedir. Kilogram kaybı, diyabet ve yüksek kolesterol şeklinde muhtelif sıhhat koşulları için popüler bir ev ilacıdır. ACV içecekleri, sirkeyi direkt içmek zorunda kalmadan ACV'nin yararlarından yararlanmanın mükemmel bir yoludur. Ek olarak güne başlamanın leziz ve canlandırıcı bir yoludur. Bu yazıda ACV içeceklerinin faydalarını, iyi mi yapılacağını ve sabah rutininize iyi mi dahil edebileceğinizi tartışacağız. Elma sirkeli içeceklerin yararları ACV içecekleri potasyum, magnezyum ve kalsiyum dahil olmak suretiyle muhtelif gıda maddelerinin iyi bir deposudur. Hem de hücrelerin hasardan korunmasına destek olabilecek iyi bir antioksidan deposudur. ACV içeceklerinin aşağıdakiler de dahil olmak suretiyle bir takım sıhhat yararına haiz olduğu gösterilmiştir: Kilogram kaybı Azalan kan şekeri seviyeleri Düşük kolesterol seviyeleri Geliştirilmiş hazım Arttırılmış bağışıklık Sadece ACV içecekleriyle alakalı incelemelerin çoğunun hayvanlarda yahut minik insanoğlu üstünde yapıldığını belirtmek önemlidir. ACV içeceklerinin insanoğlu için faydalarını doğrulamak için daha çok araştırmaya gerekseme vardır. Elma sirkeli içecekler iyi […]

Güne ACV İçeceklerinin Gücüyle Başlayın 5 Sabah Güçlendirici Tarif

Sabah Takviyesi: Güne ACV İçeceklerinin Gücüyle Başlayın

Elma sirkesi (ACV), elma suyundan meydana getirilen fermente bir sirkedir. Kilogram kaybı, diyabet ve yüksek kolesterol şeklinde muhtelif sıhhat koşulları için popüler bir ev ilacıdır.

ACV içecekleri, sirkeyi direkt içmek zorunda kalmadan ACV'nin yararlarından yararlanmanın mükemmel bir yoludur. Ek olarak güne başlamanın leziz ve canlandırıcı bir yoludur.

Bu yazıda ACV içeceklerinin faydalarını, iyi mi yapılacağını ve sabah rutininize iyi mi dahil edebileceğinizi tartışacağız.

Sabah Takviyesi: Güne ACV İçeceklerinin Gücüyle Başlayın

Elma sirkeli içeceklerin yararları

ACV içecekleri potasyum, magnezyum ve kalsiyum dahil olmak suretiyle muhtelif gıda maddelerinin iyi bir deposudur. Hem de hücrelerin hasardan korunmasına destek olabilecek iyi bir antioksidan deposudur.

ACV içeceklerinin aşağıdakiler de dahil olmak suretiyle bir takım sıhhat yararına haiz olduğu gösterilmiştir:

  • Kilogram kaybı
  • Azalan kan şekeri seviyeleri
  • Düşük kolesterol seviyeleri
  • Geliştirilmiş hazım
  • Arttırılmış bağışıklık

Sadece ACV içecekleriyle alakalı incelemelerin çoğunun hayvanlarda yahut minik insanoğlu üstünde yapıldığını belirtmek önemlidir. ACV içeceklerinin insanoğlu için faydalarını doğrulamak için daha çok araştırmaya gerekseme vardır.

Elma sirkeli içecekler iyi mi yapılır?

Elma sirkeli içecekleri hazırlamanın birçok değişik yolu vardır. Adım atmak için işte birkaç sıradan tanım:

  • Bayağı ACV içeceği: Bir bardak suya 1-2 yiyecek kaşığı elma sirkesi ilave edin. Tadına bal yahut limon suyu da ekleyebilirsiniz.
  • ACV ve zencefil içeceği: Bir bardak suya 1-2 yiyecek kaşığı elma sirkesi, 1 çay kaşığı rendeden geçirilmiş zencefil ve 1 çay kaşığı bal ilave edin.
  • ACV ve limon suyu: Bir bardak suya 1-2 yiyecek kaşığı elma sirkesi ve 1 limonun suyunu ilave edin.

Ek olarak çevrimiçi olarak yahut yiyecek kitaplarında muhtelif ACV meşrubat tarifleri bulabilirsiniz.

Sabah Takviyesi: Güne ACV İçeceklerinin Gücüyle Başlayın

Elma sirkeli içecekler iyi mi içilir?

Elma sirkeli içecekleri içmenin en iyi yolu, sabahları aç karnına içmektir. Bunun sebebi ACV'nin yiyeceklerden ilkin alındığında en müessir olmasıdır.

Ek olarak gün süresince ACV içeceklerini de içebilirsiniz sadece bu tarz şeyleri suyla seyreltmek önemlidir. ACV'yi direkt içmek dişlerinize ve boğazınıza zarar verebilir.

Günde 1-2 yiyecek kaşığı suyla seyreltilmiş elma sirkesi içerek başlayın. Vücudunuz alıştıkça içtiğiniz elma sirkesi miktarını kademeli olarak artırabilirsiniz.

Sabah Takviyesi: Güne ACV İçeceklerinin Gücüyle Başlayın

Ne kadar elma sirkesi içilir

Tavsiye edilen elma sirkesi dozu günde 1-2 yiyecek kaşığıdır. Sadece azar azar adım atmak ve vücudunuz alıştıkça içtiğiniz elma sirkesi miktarını kademeli olarak çoğaltmak önemlidir.

Elma sirkesi içeceklerini içerken mide ekşimesi yahut mide bulantısı şeklinde herhangi bir yan etkiyle karşılaşırsanız, içtiğiniz elma sirkesi miktarını azaltın yahut içmeyi tamamen bırakın.

(*5*)

Elma sirkeli içeceklerin yan tesirleri

ACV içecekleri aşağıdakiler de dahil olmak suretiyle birtakım yan etkilere niçin olabilir:

  • Göğüste ağrılı yanma hissi
  • Mide bulantısı
  • İshal
  • Diş minesinin erozyonu
Okuyun  Tropikal Yeşil Cennetler Yeşil Smoothie'lerin Egzotik Lezzetlerini Keşfedin

Bu yan etkilerden herhangi birini yaşarsanız, içtiğiniz ACV miktarını azaltın yahut içmeyi tamamen bırakın.

Elma sirkesi içecekleri için kontrendikasyonlar

ACV içecekleri aşağıdaki koşullara haiz kişiler tarafınca tüketilmemelidir:

  • Gastroözofageal reflü hastalığı (GERD)
  • Özofagus stenozu
  • Peptik ülser hastalığı
  • Böbrek taşı

Bu durumlardan herhangi birine sahipseniz ACV içeceklerini içmeden ilkin doktorunuzla konuşun.

Depolama

Hususiyet Elma Sirkeli İçecek Sabah Takviyesi Sıhhatli Sabah İçeceği Detoks İçeceği Kilogram Verme İçeceği
Faydalar – Sindirimi iyileştirir – Enerjiyi artırır – Hidratlar – Vücudu temizler – Kilogram yitirilmesine destek sağlar
Iyi mi yapılır – 8 ons suya 1-2 yiyecek kaşığı elma sirkesi ilave edin – Buz ve limon suyu, bal yahut zencefil şeklinde öteki malzemeleri ilave edin – Fazladan gıda maddeleri için meyve yahut sebze ilave edin – Fazladan lezzet için bir tutam kırmızı biber yahut tarçın ilave edin – Daha tatminkar bir meşrubat için protein tozu yahut yeşillik ilave edin
Iyi mi içilir – Sabah ilk iş aç karnına içilir – Susuz kalmamak için gün boyu meşrubat – Yakıt ikmali yapmak için antrenmandan ilkin yahut sonrasında meşrubat – Uyumaya destek olmak için yatmadan ilkin iç – Zayıflama hedeflerinize ulaşmak için gerektiği kadar meşrubat
Ne kadar içilir – Günde 1-2 yiyecek kaşığı ile başlayın ve tolere edildikçe azar azar artırın. – Günde 2 yiyecek kaşığını aşmayın – Asitliği azaltmak için elma sirkesini suyla seyreltin – Herhangi bir sıhhat sorununuz var ise elma sirkesi almadan ilkin doktorunuzla konuşun – Hamileyseniz yahut emziriyorsanız elma sirkesi içmeyin

I. Elma sirkeli içeceklerin yararları

Elma sirkesinin aşağıdakiler de dahil olmak suretiyle bir takım sıhhat yararına haiz olduğu gösterilmiştir:

  • Kan şekeri seviyelerinin düşürülmesi
  • Metabolizmayı hızlandırmak
  • Kilogram yitirilmesine destek olmak
  • Sindirimin iyileştirilmesi
  • Enfeksiyonlarla savaşım
  • Kolesterol seviyelerini düşürmek
  • İnflamasyonu azaltmak
  • Sıhhatli cilt ve saçları teşvik etmek

Hem de, bu faydaların çoğu zaman elma sirkesini ölçülü tüketmekle ilişkili bulunduğunu unutmamak önemlidir. Fazlaca fazla elma sirkesi içmek aslen mide yanması, mide bulantısı ve kusma şeklinde negatif yan etkilere niçin olabilir.

III. Elma sirkeli içeceklerin değişik türleri

Her biri kendine has lezzet ve faydalara haiz birçok değişik türde elma sirkeli meşrubat mevcuttur. En popüler ACV meşrubat türlerinden bazıları şunlardır:

  • Düz elma sirkesi
  • Ballı elma sirkesi
  • Limonlu elma sirkesi
  • Zencefil ile elma sirkesi
  • Zerdeçal ile elma sirkesi

Ek olarak öteki meyveler, sebzeler yahut şifalı bitkilerle tatlandırılmış elma sirkesi içeceklerini de bulabilirsiniz. Bu içecekler, düz sirkeyi içmek zorunda kalmadan elma sirkesinin yararlarından yararlanmanın mükemmel bir yolu olabilir.

Elma sirkeli meşrubat seçerken şahsi tercihlerinizi ve aradığınız yararları göz önünde bulundurmanız önemlidir. Asitliği yüksek bir meşrubat arıyorsanız düz elma sirkeli meşrubat sizin için iyi bir seçim olabilir. Daha leziz bir meşrubat arıyorsanız bal, limon, zencefil yahut zerdeçal ile tatlandırılmış bir meşrubat tercih edebilirsiniz.

Okuyun  Kahvaltı Elegance Kremalı Hindistan Cevizi Sütü ile Güne Sağlıklı Başlayın

IV. Elma sirkeli içecekler iyi mi içilir?

Elma sirkeli içecekleri içmenin birkaç değişik yolu vardır. Yapabilirsiniz:

  • 1-2 yiyecek kaşığı elma sirkesini 8 ons su ile karıştırın ve günde bir yahut iki defa için.
  • En sevdiğiniz smoothie yahut meyve suyuna elma sirkesi ilave edin.
  • Salata sosuna yahut marinatlara elma sirkesi ilave edin.
  • Sirke toniği için baz olarak elma sirkesini kullanın.

Elma sirkesi içerken azca miktarla başlayıp zaman içinde içtiğiniz miktarı kademeli olarak çoğaltmak önemlidir. Bu, herhangi bir yan etkiyi en aza indirmeye destek olacaktır.

Suyla seyreltilmiş elma sirkesi içmek de önemlidir. Elma sirkesini direkt içmek dişlerinize ve boğazınıza zarar verebilir.

V. Ne kadar elma sirkesi içilir

İçtiğiniz elma sirkesi miktarı bireysel toleransınıza ve istenen etkilere bağlıdır. Birtakım insanoğlu suyla seyreltilmiş azca oranda elma sirkesi içerek adım atar ve zaman içinde miktarı azar azar artırır. Ötekiler elma sirkesi kapsülleri yahut tabletleri almayı tercih edebilir.

Genel tavsiye, 8 ons su ile seyreltilmiş 1 çay kaşığı elma sirkesi ile adım atmak ve miktarı azar azar günde 1 yiyecek kaşığına çıkarmaktır. Mide yanması yahut mide bulantısı şeklinde herhangi bir yan tesir yaşarsanız içtiğiniz elma sirkesi miktarını azaltın.

Elma sirkesinin asidik bulunduğunu ve seyreltilmeden tüketilmesi halinde diş minesini aşındırabileceğini unutmamak önemlidir. Suyla seyreltilmiş elma sirkesi içtiğinizden güvenilir olun ve içtikten sonrasında ağzınızı suyla çalkalayın.

VI. Elma sirkeli içeceklerin yan tesirleri

Elma sirkesi içecekleri birtakım kişilerde aşağıdakiler de dahil olmak suretiyle yan etkilere niçin olabilir:

* Mide bulantısı
* Kusma
* İshal
* Göğüste ağrılı yanma hissi
* Asit reflü
* Diş minesinin aşınması
* Hazımsızlık
* Karın ağrısı
* Gaz
* Şişkinlik
* Baş ağrıları
* Baş dönmesi
* Tükenmişlik
* Deri döküntüleri
* Kurdeşen
*Böbrek taşı riskinde artış
* Kan şekeri düşüklüğü (hipoglisemi) riskinin artması
*Kanama riskinin artması

Bu yan etkilerden herhangi birini yaşarsanız elma sirkeli içecekleri içmeyi bırakın ve doktorunuzla konuşun.

VII. Elma sirkesi içecekleri için kontrendikasyonlar

Elma sirkeli içecekler, aşağıdaki şeklinde muayyen tıbbi hastalıkları olan kişiler tarafınca tüketilmemelidir:

  • Gastroözofageal reflü hastalığı (GERD)
  • Özofajit
  • Peptik ülser hastalığı
  • Mide ülseri
  • Böbrek taşı
  • Diş erozyonu
  • Elektrolit dengesizliği

Bu rahatsızlıklardan herhangi birine sahipseniz elma sirkeli içecekleri tüketmeden ilkin doktorunuzla konuşun.

Elma sirkeli içeceklerin saklanması

Elma sirkeli içecekler buzdolabında 2 haftaya kadar saklanabilir.

Sorular ve cevaplar

Sual: Sabahları elma sirkesi içmenin yararları nedir?

C: Elma sirkesinin aşağıdakiler de dahil olmak suretiyle birçok faydası olduğu gösterilmiştir:

  • Metabolizmayı hızlandırmak
  • Kan şekeri seviyelerinin düşürülmesi
  • İnflamasyonla savaşım
  • Kilogram kaybını teşvik etmek
  • Sindirimin iyileştirilmesi

S: Elma sirkeli içeceği iyi mi hazırlarım?

C: Elma sirkeli meşrubat hazırlamanın birçok değişik yolu vardır. İşte sıradan bir tanım:

  1. 1 bardak suyu 1 yiyecek kaşığı elma sirkesi ile birleştirin.
  2. Tadına bal yahut stevia ilave edin.
  3. Karışımı sabah ilk iş aç karnına için.

S: Elma sirkeli içeceklerin değişik türleri nedir?

C: Elma sirkeli içeceklerin pek fazlaca değişik türü vardır:

  • Bayağı şurup: Bu, su ve bal yahut stevia ile meydana getirilen temel bir elma sirkesi içeceğidir.
  • Limonata: Bu meşrubat elma sirkesi, limon suyu ve sudan yapılır.
  • Yeşil çay: Bu meşrubat elma sirkesi, yeşil çay ve bal yahut stevia ile hazırlanmış olur.
  • Zencefilli gazoz: Bu meşrubat elma sirkesi, zencefilli gazoz ve bal yahut stevia ile yapılır.
Okuyun  Hibiscus İnfüzyonları Leziz Çaylar Dünyasında Bir Yolculuk

S: Elma sirkeli içecekleri iyi mi içebilirim?

C: Elma sirkesi içeceklerini aşağıdakiler de dahil olmak suretiyle muhtelif şekillerde içebilirsiniz:

  • Düz: Elma sirkeli içecekleri direkt içebilirsiniz sadece mide rahatsızlığını önlemek için suyla seyreltmek önemlidir.
  • Öteki içeceklerle karıştırılmış: Elma sirkeli içeceklerini su, limonata, yeşil çay yahut zencefilli gazoz şeklinde öteki içeceklerle karıştırabilirsiniz.
  • Salata sosu olarak kullanılır: Elma sirkesi içeceklerini zeytinyağı, tuz ve karabiberle karışmasını sağlayarak salata sosu olarak kullanabilirsiniz.

Sual: Ne kadar elma sirkesi içmeliyim?

C: Tavsiye edilen elma sirkesi dozu günde 1-2 yiyecek kaşığıdır. Sadece minik bir dozla adım atmak ve vücudunuz alıştıkça miktarı azar azar çoğaltmak önemlidir.

Sual: Elma sirkesi içmenin yan tesirleri nedir?

C: Elma sirkesini içmek çoğu zaman güvenlidir sadece birtakım kişilerde aşağıdaki yan etkilere niçin olabilir:

  • Mide bozukluğu
  • İshal
  • Diş minesinin erozyonu
  • Böbrek taşı riskinin artması

S: Elma sirkesi içmenin kontrendikasyonları nedir?

C: Aşağıdakiler de dahil olmak suretiyle muayyen tıbbi hastalıkları olan kişiler elma sirkesi içmemelidir:

  • Gastroözofageal reflü hastalığı (GERD)
  • Özofagus stenozu
  • Böbrek taşı
  • Ülserler

S: Elma sirkeli içecekleri iyi mi saklarım?

C: Elma sirkeli içecekler buzdolabında 2 haftaya kadar saklanabilir.

S: Netice nelerdir?

C: Elma sirkesi içecekleri güne başlamanın sıhhatli ve ferahlatıcı bir yolu olabilir. Sadece bu tarz şeyleri ölçülü içmek ve yan etkilerden kaçınmak önemlidir. Elma sirkesi içme hikayesinde endişeleriniz var ise doktorunuzla konuşun.

Elma sirkesi (ACV), elma suyundan meydana getirilen fermente bir içecektir. Antioksidanlar açısından zengindir ve kilogram kaybı, sindirimin iyileştirilmesi ve kan şekeri seviyelerinin düşürülmesi dahil olmak suretiyle bir takım sıhhat yararına haiz olduğu gösterilmiştir.

ACV içecekleri güne süratli başlamanın ve size sıhhatli bir enerji artışı sağlamanın mükemmel bir yolu olabilir. Ek olarak yapımı fazlaca basittir ve beğeninize bakılırsa özelleştirilebilirler.

İşte güne iyi başlamanıza destek olacak en sevdiğimiz ACV içeceklerinden 3'ü:

  • ACV'li Yeşil Smoothie
  • ACV'li Detoks Suyu
  • ACV Limonata

Bu içeceklerin iyi mi yapılacağı ile alakalı daha çok data için, makalemize göz atın. (*5*).

Sorular ve cevaplar

S: Sabahları elma sirkesi içmenin yararları nedir?

C: ACV'nin aşağıdakiler de dahil olmak suretiyle bir takım pozitif yanları olduğu gösterilmiştir:

  • Kilogram kaybı
  • Geliştirilmiş hazım
  • Azalan kan şekeri seviyeleri
  • Antioksidan koruma

S: Sabahları ne kadar elma sirkesi içmeliyim?

C: Tavsiye edilen ACV dozu günde 1-2 yiyecek kaşığıdır. Daha leziz hale getirmek için elma sirkesini su yahut meyve suyuyla seyreltebilirsiniz.

S: Sabahları elma sirkesi içmenin yan tesirleri nedir?

C: ACV birtakım kişilerde aşağıdakiler de dahil olmak suretiyle yan etkilere niçin olabilir:

  • Mide bulantısı
  • Göğüste ağrılı yanma hissi
  • İshal
  • Diş minesinin erozyonu

Elma sirkesi içtiğinizde herhangi bir yan etkiyle karşılaşırsanız, içmeyi bırakın ve doktorunuzla konuşun.

setchip.net'in kurucusu Levent Bayraktar, dijital dünyanın dinamiklerine tutkulu bir merakla adım atan bir isimdir. Bilgisayar mühendisliği alanındaki uzmanlığı ve yıllar süren deneyimiyle, dijital medya ve internetin gücünü keşfetmek için çeşitli projelere imza atmıştır. İçinde bulunduğu teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Bayraktar, setchip.net'i kurarak, dijital pazarlama, SEO ve içerik stratejileri gibi konularda bilgi ve deneyimlerini paylaşmayı hedeflemektedir.

  • Toplam 115 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Yoğun Günler İçin Tatlı ve Basit 5 Kolay Meyveli Smoothie Tarifi

İçindekilerII. Meyve smoothielerinin yararlarıIV. Değişik türde meyve smoothieleriV. Meyveli smoothie yapmak için lüzumlu ekipmanVI. Leziz bir meyveli smoothie yapmanın ipuçlarıVII. Meyveli smoothie'ler için gizleme ipuçlarıMeyve smoothielerinin sağlığa yararlarıIX. Popüler meyve smoothie tarifleri II. Meyve smoothielerinin yararları III. Meyveli smoothie iyi mi yapılır? IV. Değişik türde meyve smoothieleri V. Meyveli smoothie yapmak için lüzumlu ekipman VI. Leziz bir meyveli smoothie yapmanın ipuçları VII. Meyveli smoothie'ler için gizleme ipuçları VIII. Meyve smoothielerinin sağlığa yararları IX. Popüler meyve smoothie tarifleri Genel Sorular 1. meyveli smoothie tarifleri 2. basit meyveli smoothie tarifleri 3. sıhhatli meyveli smoothie tarifleri 4. süratli meyveli smoothie tarifleri 5. meyveli smoothie tarifleri Hususiyet Yanıt Meyveli smoothie tarifleri Meyveli smoothie tariflerinin sıralaması Kolay meyveli smoothie tarifleri Kolay meyveli smoothie tariflerinin sıralaması Sıhhatli meyveli smoothie tarifleri Sıhhatli meyveli smoothie tariflerinin sıralaması Süratli meyveli smoothie tarifleri Süratli meyveli smoothie tariflerinin sıralaması Hazır meyveli smoothie tarifleri Hazır meyveli smoothie tariflerinin sıralaması (*5*) II. Meyve […]

Antioksidan Arttırıcı Renkli Taze Meyve Suları ile Vücudunuzu Besleyin

İçindekilerII. Antioksidanların YararlarıIII. Antioksidan ÇeşitleriIV. Antioksidan Açısından Yüksek GıdalarV. Kafi Antioksidan Iyi mi Alınır?VI. Antioksidanların Yan TesirleriVII. Antioksidanlar ve KanserAntioksidanlar ve Kalp HastalığıIX. Antioksidanlar ve Yaşlanma Antioksidanlara II. Antioksidanların Yararları III. Antioksidan Çeşitleri IV. Antioksidan Açısından Yüksek Gıdalar V. Kafi Antioksidan Iyi mi Alınır? VI. Antioksidanların Yan Tesirleri VII. Antioksidanlar ve Kanser VIII. Antioksidanlar ve Kalp Hastalığı IX. Antioksidanlar ve Yaşlanma Genel Sorular Hususiyet Tarif Antioksidan Hücreleri özgür radikallerin niçin olduğu hasarlardan sakınan bir madde. Çoğaltmak Bir şeyin miktarını çoğaltmak. Renkli taze meyve suları Parlak renkli meyve ve sebzelerden meydana getirilen meyve suları. Besle Gelişme ve sıhhat için lüzumlu olan besin yahut öteki maddeleri sağlamak. Sebze suyu Sebzelerden meydana getirilen meyve suyu. II. Antioksidanların Yararları Antioksidanlar hücreleri özgür radikallerin niçin olduğu hasarlardan sakınan moleküllerdir. Özgür radikaller, metabolizmanın bir yan ürünü olarak oluşan kararsız moleküllerdir. Ek olarak kirlilik ve sigara içme şeklinde çevresel faktörler tarafınca da üretilebilirler. Özgür radikaller vücutta biriktiğinde […]

DIY Fındık Sütü Mutluluğu Evde Benzersiz Badem Sütü Karışımları Hazırlamanın 5 Yolu

(*5*)İçindekilerBadem Sütünün YararlarıBadem Sütü Iyi mi YapılırDeğişik Badem Sütü ÇeşitleriII. Badem Sütünün YararlarıIII. Badem Sütü Iyi mi YapılırIV. Değişik Badem Sütü ÇeşitleriV. Badem Sütünün Saklanması ve Raf ÖmrüVI. Badem Sütü Gıda DeğerleriVII. Badem Sütü TarifleriVIII. Badem Sütü Muadilleri Badem sütü, süt sütüne leziz ve besleyici bir alternatiftir. Bademlerin öğütülmesi ve hemen sonra sıvının katılardan süzülmesiyle yapılır. Badem sütü iyi bir protein, kalsiyum ve E vitamini deposudur. Kalori ve yağ payı da düşüktür. Evde badem sütü yapmanın birçok değişik yolu vardır. Temel süreç aşağıdaki gibidir: Bademleri bir gece suda beklemeye alın. Bademleri süzgeçten geçirin ve iyice durulayın. Bademleri bir blender ya da mutfak robotunda pürüzsüz hale gelinceye kadar öğütün. Öğütülmüş bademlere su ilave edin ve karışım pürüzsüz ve kremsi hale gelinceye kadar karıştırın. Katı maddeleri çıkarmak için badem sütünü ince gözenekli bir süzgeç ya da tülbentten süzgeçten geçirin. Badem sütünüzü hazırladıktan sonrasında buzdolabında 5 güne kadar saklayabilirsiniz. Ek olarak badem sütünü […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele